Birželis 2022

Oficialu: menininkei už vaginos piešinius gresia 3,5 kalėjimo (video)

Procesas prieš Juliją Cvetkovą, menininkę ir aktyvistę iš Komsomolsko prie Amūro, esančio Rusijos Tolimuosiuose Rytuose, artėja prie pabaigos. Birželio 14 d. prokuratūra paprašė trejų su puse metų kalėjimo pagal absurdiškus kaltinimus - „pornografijos kūrimą ir platinimą“. O iš tiesų menininkė tik pasidalino savo menu - vaginos piešiniais. Liepos 12 d. teismas paskelbs galutinį nuosprendį.

ES Teisingumo Teismas: Lietuvos elgesys su migrantais pažeidžia ES teisę

Šiandien Europos Sąjungos Teisingumo Teismas priėmė sprendimą dėl trečiosios šalies piliečio M.A. neteisėtai kirtusio ES išorinę sieną. Sprendimas atskleidžia, kad Lietuva neteisėtai sulaiko migrantus ir pažeidžia Europos Sąjungos teisę.

Plaukikas Daniel Jervis atskleidė esantis gėjus: „Aš žiūriu į veidrodį ir man patinka tai, kas esu“

Profesionalus plaukikas Daniel Jervis viešai prisipažino esantis gėjus, skelbia PinkNews. Šį žingsnį jis žengė tikėdamasis, kad gali tapti pavyzdžiu jauniems LGBTQ+ atstovams.

Beveik du milijonai žmonių susirinko Toronto LGBTQ+ eitynėse (foto, video)

Šimtai tūkstančių žmonių dalyvavo LGBTQ+ eitynėse Toronte, Kanadoje. „Jaudulys, susikaupimas – pagaliau čia“, – sekmadienį sakė „Pride Torontas“ vykdomasis direktorius Sherwin Modeste. - „Labai džiaugiamės galėdami pristatyti vieną didžiausių kada nors matytų Toronto „Pride“.

V. Čmilytė-Nielsen: Civilinės sąjungos įstatymas užstrigo Teisės ir teisėtvarkos komitete

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen duodama interviu LRT teigia, kad Civilinės sąjungos projektas, dėl kelias savaites trukusio opozicijos posėdžių boikoto, užstrigo Seimo Teisės ir Teisėtvarkos komitete. Taip pat ji pakomentavo apie Liberalų frakcijos narių nuotaikas šio projekto atžvilgiu.

Bulgarijoje biseksualus policijos pareigūnas įkūrė LGBT sąjungą

Pavargęs nuo diskriminacijos, su kuria jis ir jo LGBTQ+ kolegos susidūrė policijos pajėgose Bulgarijoje, kur „homofobija yra religija“, pareigūnas Petromir Genchev nusprendė, kad laikas ką nors daryti ir įkūrė asociaciją savo teisėms ginti, rašo Radio Free Europe / Radio Liberty. Tai sulaukė didžiulio konservatyvios Balkanų šalies visuomenės dėmesio ir homofobijos bangos.

San Francisco Pride smurto atvejai, į dalyvius purkštos pipirinės dujos

Savaitgalį „San Francisco Pride“ renginys buvo sutrikdytas po pranešimų apie kelis incidentus, įskaitant purškalo su cheminėmis medžiagomis panaudojimą minioje, prie pagrindinės festivalio scenos. Nepaisant to, gatvėmis žygiavo 500 tūkstančių žmonių.