Gegužė 2022

Kunigo Vaido Vaišvilos raginimas visuomenei: leiskite jiems nebebijoti būti savimi

"Nuo savęs, kaip paprasto šios laisvų žmonių šalies piliečio norėčiau pasakyti, kad negali tarp mūsų būti antrarūšių žmonių. Aš nesu politikas, nežinau, kaip kas žiūri ir ką nori formuoti, bet reikia nepamiršti, kad kalbame apie gyvus žmones. Kiekvienas žmogus turi savo istoriją – vienodų nėra. Kiekvienas žmogus turi savo kelią. Kas kokį žmogų savo gyvenime sutinka ir įsimyli – čia ne mano ne tavo, ir ne Jūsų reikalas. Nei aš, nei tu neturėtume kištis į žmonių širdžių reikalus ir jų pasirinkimus", - TV3.lt sako kunigas.

Birželio 2 d. - Vilnius - LGBT+ istorija Lietuvoje

Birželio 2 d., ketvirtadienį, 12.30 - 15.val. Spaudos konferencijų salėje (Seimo II rūmai) (Gedimino pr. 53). Tolerantiško jaunimo asociacija rengia diskusiją „Ar atversime naują skyrių tyrimuose ir visuomenės informavime?“. Renginio metu organizacija pristatys ir dalyvaujantiems padovanos leidinį “LGBT+ istorija Lietuvoje: apybraižos ir komentarai”. 

Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje filmo „Mattas Shepardas yra mano draugas“ peržiūra ir diskusija su Matto tėvais

JAV ambasada Lietuvoje birželio 1 - 3 d. organizuoja dokumentinio filmo "Mattas Shepardas yra mano draugas" peržiūrą su lietuviškais subtitrais. Įėjimas nemokamas. Po peržiūros vyks diskusija „LGBT+ tėvų baimė: ar mano vaikas saugus“. Diskusijos svečiai - Matthew Shepardo tėvai, žmogaus teisų gynėjai Judy ir Dennis Shepardai ir Rasa Račienė – viena iš organizacijos „Mamos už LGBTQ+ vaikus“ įkūrėjų. Diskusiją moderuos atlikėjas, aktorius, autorinės muzikos ir socialinių projektų kūrėjas bei LGBTQ+ bendruomenės narys Dominykas Vaitiekūnas. Diskusija bus verčiama į lietuvių kalbą.

„Bratz“ išleidžia pirmąsias tos pačios lyties poros lėles (foto)

2020 metais socialiniame tinkle buvo pranešta, kad Roxxi yra lesbietė, o Nevra - biseksuali. O netrukus lėlių pora išvys dienos šviesą.

„Labai džiaugiamės galėdami pristatyti šią kolekciją, nes tiek daug gerbėjų, sukūrusių Bratz tokį, koks jis yra, priklauso LGBTQ+ bendruomenei ir tai yra būdas juos pagerbti“, – „Bratz“ kūrybos direktorius ir „MGA Entertainment“ įkūrėjo dukra Jasmin Larian. 

Ruslanas Kirilkinas pristato naują dainą "Prisiglausk" (video)

"Daina "Prisiglausk" pareikalavo daug laiko, kantrybės ir tikėjimo. Pirmieji įrašo bandymai buvo pradėti dar prieš karą Ukrainoje. Kaip ir visas pasaulis, buvome nežinioje ir didžiulėje baimėje bei laukime kada gi viskas pasibaigs. Deja, tačiau karas vis dar nesibaigia, kad ir kaip sunku susitaikyti su tokia realybe, bet gyvenimai mūsų niekur nedingo. Mes ir toliau privalome dirbti, kurti, svajoti ir tikėti.

Žmogui reikia žmogaus, kad jį mylėti, jausti, prisiglausti…

Politikai nebeslepia nepagarbos LGBTQ+. Per pastarąsias dienas - keli išpuoliai

 "Šiandien Naisiuose mačiau penkis ukrainiečius aktorius ir režisierių (...) ir aš jiems negalėjau išaiškinti kaip Lietuvoje, esant karui Ukrainoje, esant tokiai geopolitinei įtampai yra svarstomi tokie beprasmiai, mažos svarbos dalykai, kaip partnerystė", - apie lygiateisiškumo siekių užtikrinimą sakė LRT Dienos temai sakė Ramūnas Karbauskis. 

Pagrindiniai Baltic Pride 2022 renginiai. Nepraleiskite

Gegužės 31 dieną 11:00-13:00 val. „Baltic Pride“ 2022 festivalio pradžią skelbs nuotaikingas Vaivorykštės autobusas, kuriuo vyksiantys LGBT bendruomenės atstovai aplankys „Baltic Pride“ 2022 festivalio rėmėjus ir draugus, skleis pozityvią atmosferą ir kvies dalyvauti „Baltic Pride“.