Gruodis 2021

Palydint 2021 metus: LGBTQ+ bendruomenei svarbūs įvykiai

„Šie metai LGBTQ+ tikrai nebuvo lengvi“, - taip GayLine.LT redakcija galėtų reziumuoti apžvelgdama 2021 metus. Nuo nepavykusio partnerystės įstatymo pateikimo Seime, šeimų maršo atakos, iki Kaunas Pride ir Rasos Račienės bei kitų LGBTQ+ vaikų tėvų inicijuotų palaikymo akcijų – įvykių spektras tikrai platus.

Žmogaus teisių gynėjas: prieglobsčio paprašymas nėra kažkoks nusikaltimas

Lietuvai neketinant atsižvelgti į „Frontex“ raginimus dėl migrantų apgręžimo, Žmogaus teisių organizacijų koalicijos atstovas Artūras Rudomanskis sako, kad kritika gali būti pagrįsta – esą kiekvienas migrantas nebūtinai yra ekonominis, praneša Info diena.

Kinija uždraudė savo futbolininkams darytis tatuiruotes, rekomenduojama pašalint

Kuo skiriasi demokratija ir autokratija? Kinijos valdžia imasi nurodinėti koks turi būti atletų kūnas. Kinijos futbolo rinktinės žaidėjams uždrausta darytis naujas treniruotes ir yra rekomenduojama pašalinti jau turimas.

Rusija įveda privalomas patikras užsieniečiams: turės testuotis nuo sifilio, ŽIV, kitų ligų

Rusija nuo trečiadienio įveda užsieniečiams privalomas medicinines apžiūras ir pirštų atspaudų paėmimą pagal taisykles, kurios jau sukėlė didelį pasipriešinimą. Pagal įstatymą nuo kitų metų pradžios bus reikalaujama kas tris mėnesius atlikti išsamias medicinines patikras, įskaitant kraujo tyrimus, o kai kam – rentgeno ar kompiuterinės tomografijos tyrimus.

Milijardierius paliko mormonų bažnyčią ir skiria 600 000 USD LGBTQ grupei

Jeff T Green pabėrė priekaištus savo bažnyčiai dėl LGBTQ teisių, sakydamas, kad bažnyčia „daro žalą pasaulyje“, praneša Theguardian. Reklamos technologijų milijardierius paliko Pastarųjų Dienų Šventųjų Jėzaus Kristaus Bažnyčią ir neįprastu viešu žingsniu atkreipė dėmesį į šios bažnyčios kuriamas problemas LGBTQ+ bendruomenei.

Rusija imasi tyrimo dėl galimos „Netflix“ „gėjų propagandos“

Šeimos apsaugos komisarė Olga Baranets Vidaus reikalų ministerijai pateikė skundą, kuriame apkaltino „Netflix“ pažeidus 2013 m. priimtą įstatymą, rašo gaytimes.co.uk. Šis Įstatymas Rusijoje draudžia „netradicinių seksualinių santykių propagandą“ jaunesniems nei 18 metų asmenims.

Čmilytė-Nielsen: Partnerystės įstatymas turėtų grįžti į Seimo darbotvarkę tik su viena sąlyga

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako, kad tam, jog į Seimą pavasario sesijoje grįžtų Partnerystės įstatymas, būtina plati parlamentarų parama. Pasak jos, to kol kas įstatymo iniciatoriams dar nepavyko užsitikrinti.