Lapkritis 2022

Lina Žigelytė: vienalytės poros jau spėjo išsiskirti belaukdamos tos sumautos lietuviškos partnerystės

Lina Žigelytė pasidalino emocingu įrašu socialinio tinko Facebook paskyroje. Jame ji džiaugiasi politinių partijų galimybe surasti kompromisus Jungtinėse Amerikos Valstijose, kad apsaugotą visas šeimas, taip pat ir LGBTQ+. Tačiau Lietuvoje matome priešingą situaciją.

JAV liko keli žingsniai iki santuokos lygybės įteisinimo

JAV Senatas antradienį, balsams pasiskirsčius 61 už, 36 - prieš, pritarė Pagarbos santuokai įstatymui, kuriuo santuokų lygybė bus įrašyta į federalinį įstatymą ir bus apsaugota, net jei Aukščiausiasis Teismas panaikins savo 2015 m. sprendimą, nustatantį lygias santuokos teises visiems visoje šalyje.

LGBTQ+, Ukrainą ir Irano moteris palaikantis aktyvistas paleistas po sulaikymo (foto, video)

35 metų Mario Ferri nors yra futbolininkas, gerokai labiau žinomas dėl protestų ir humanitarinės veiklos visame pasaulyje. Būtent jis Portugalijos ir Urugvajaus futbolo dvikovoje išbėgo į aikštę ir išreiškė palaikymą LGBTQ+ bendruomenei, Ukrainai ir Irano moterims. Jis buvo suimtas, bet netrukus - paleistas. Jam nebuvo pareikšti jokie kaltinimai.

Dėl vaginų piešinių susidorojimą patyrusius menininkės mama: „Rusijoje lengviau mirti, nei gyventi“

Julija Cvetkova, menininkė ir LGBTQ+ aktyvistė buvo priversta bėgti iš Rusijos po balsavimo dėl „LGBTQ+ propagandos“ įstatymo. Menininkė ilgą laiką buvo teisiama vien todėl, kad paskelbė vaginos piešinius socialiniame tinkle.