Rugpjūtis 2022

Protestuotojai reikalauja panaikinti įstatymą, leidžiantį mormonų bažnyčiai nepranešti apie smurtą prieš vaikus

Mormonų lyderiai ir patyrę seksualinę prievartą žmonės protestavo Jutoje ragindami vietos politikus pakeisti įstatymą, kuris leidžia bažnyčios atstovams nepranešti apie bet kokį vaikų seksualinio išnaudojimo atvejį, apie kurį sužinota per religinę išpažintį.

Suomijos ministrė pirmininkė atsiprašo už „netinkamą“ moterų, besibučiuojančių jos namuose, nuotrauką

Praėjus savaitei po to, kai internete buvo paviešintas Suomijos premjerės vakarėlio vaizdo įrašas, socialiniuose tinkluose buvo paskelbta dviejų apsinuoginusių moterų, besibučiuojančių Sannos Marin namuose, nuotrauka, praneša LGBTQnation.

Apklausa: siekdami išvengti beždžionių raupų, gėjai ir biseksualūs vyrai rečiau užsiima seksu

Gėjai ir biseksualūs vyrai, kuriuos neproporcingai paveikė beždžionių raupai, žymiai sumažino lytinių santykių skaičių. Apie tai praėjusį pentadienį pranešė Jungtinių Amerikos Valstijų Kevino Delaney Ligų kontrolės ir prevencijos centras.

Tūkstančiai homofobų ir Rusijos gerbėjų protestavo prieš EuroPride renginį, kuris jau buvo atidėtas

Tūkstančiai religingų ir dešiniųjų pažiūrų serbų išėjo į eitynes Belgrade, protestuodami prieš artėjantį „EuroPride“ renginį, kuris jau buvo atidėtas, skelbia PinkNews. Protestuotojai prieš LGBTQ+ sekmadienį išėjo į šalies sostinės gatves, kad pasipriešintų planams mieste rugsėjo 17 d. surengti LGBTQ+ eitynes.

Lenkijos trans baiminasi, kad jie taps dešiniųjų taikiniu

Lenkijoje trans piliečiai baiminasi, kad prieš kitų metų parlamento rinkimus jie taps pagrindiniu dešiniojo sparno polinių jėgų taikiniu. O tokių signalų jau yra. Kai Varšuva surengė LGBTQ+, konservatyvios partijos „Teisė ir teisingumas“ pirmininkas Jarosławas Kaczyńskis susitikime su rinkėjais išreiškė savo panieką trans žmonėms.

Serbijoje LGBTQ+ eitynės tapo politikų taikiniu

„Rugsėjį planuotos „Pride“ eitynės, kad ir kaip jas vadintumėte, bus atidėtos arba atšauktos“, – spaudos konferencijoje pareiškė prezidentas Aleksandras Vučičius.

„Valstybė negali atšaukti „EuroPride“, ji gali tik pamėginti uždrausti eitynes, o tai būtų akivaizdus Konstitucijos pažeidimas“, – tviteryje parašė „EuroPride 2022“ koordinatorius Marko Mihailovičius.

„Kaip ir planuota, „EuroPride“ įvyks rugsėjo 17-ąją“, – pridūrė jis.