Balandis 2022

Rusijos propagandistei neįtikęs Maksimas Galkinas išvadintas gėjumi (video)

Rusijos žurnalistė, Kremliaus politikos propagandistė, televizijos kanalų RT ir "Rusija šiandien" vyriausioji redaktorė  Margarita Simonyan pirmojo kanalo laidoje negailėjo skambių epitetų žinomo atlikėjo atžvilgiu. Ji ne tik išvadino jį menkysta, melagiu, tačiau ir pareiškė, kad jis yra gėjus, vedęs pagyvenusią moterį dėl karjeros ir įtikinusį savo auditoriją, kad jų pora myli vienas kitą.

Lietuvos šeimų sąjūdis rengia "Didįjį šeimų gynimo maršą 2022"

"Vilniaus miesto savivaldybė uždraudė Lietuvos šeimų sąjūdžiui gegužės 15-tąją surengti Vingio parke Didįjį šeimos gynimo maršą 2022 – tradicinių šeimų šventę, paminint Tarptautinę šeimos dieną. Tačiau tą pačią gegužės 15-tąją visi suderinimai duoti organizacijai „Mamos už LGBTQ+ vaikus” renginiui „Visos šeimos – svarbios“ Katedros aikštėje", - kvietime į renginį teigia jo organizatoriai.

Dainininkas Harry Stylesas: Kiekvienas turėtų būti toks, koks nori būti

„Ilgą laiką atrodė, kad vienintelis dalykas, kuris man priklauso, yra mano seksualinis gyvenimas", – sakė dainininkas Alfa perskelbtame interviu. – "Man buvo labai gėda dėl to, gėda dėl idėjos, kad žmonės net žinojo, kad aš turiu lytinių santykių, jau nekalbant apie tai, su kuo“.

Balandžio 29 d. - Soho Vilnius - Cowboys and Clowns

Nemėgstate tradicinių vakarėlių? Pasiduokite laukinių vakarų dvasiai – nors vienam vakarui tapkite kaubojais! Yeehaa! Svarbiausias akcentas – skrybėlės. Išsirinkę tinkamiausią skrybėlę, nepamirškite kaubojiško stiliaus marškinių, džinsų, batų, ir skarelės ant kaklo.

Erica Jennings: LGBTQ+ teisė į partnerystę - tai fundamentalūs dalykai

Vytauto Didžiojo universitetas startavo su informacine kampaniją „Aš nesu Sacharovas, bet...“. Ja norime atkreipti visuomenės dėmesį į žmogaus teisių svarbą, kalbėti apie vertybes už kurias kovojo žymus Rusijos disidentas, Nobelio premijos laureatas. Prie akcijos jau prisijungė dainininkė Erica Jennings, laidų vedėja, žurnalistė Beata Nicholson, Seimo narys Tomas Vytautas Raskevičius, prof. Vytautas Landsbergis, muzikantas Gabrielius Liaudanskas-Svaras.

Europos Žmogaus Teisių Teismo pirmininkas: de­mo­kra­tijos ko­ky­bė ver­ti­na­ma pa­gal tai, kaip mes gerbia­me tuos, ku­rie yra pažeidžiamiau­si

Vakar Seime kalbą sakęs Europos Žmogaus Teisių Teismo pirmininkas Robertas Spanas dalį jos skyrė LGBTQ+ bendruomenės klausimams. Jis labai aiškiai pabrėžė, kad Seimo narių pareiga yra užtikrinti lygiateisiškumą visiems, o demokratijos siekis yra spręsti visų problemas, o ne tik tam tikrų piliečių daugumos. 

VSAT vado pavaduotojas sako, kad vargu ar vyras gali išprievartauti vyrą

Valstybės sienos apsaugos tarnyba ne kartą kritikuota dėl kompetencijų trūkumo dirbant su LGBTQ+ migrantais. Šiandien šios institucijos vado pavaduotojo komentaras LRT radijuj tik patvirtino, kad nuogąstavimai nėra iš piršto laužti.